Historie

2013Ilpendam, zomer 1989. De Ilpendamse kroegbaas Hans Dekker treedt met zijn band 'Hansie & the Young Ones' op, op het Dorpsplein. Het publiek geniet. De band geniet. Hans geniet.
Dit moet groter! Meer bands, meer publiek, een mooiere locatie; zo ontstaat Parckpop. Hans trommelt een aantal muzikanten en vrijwilligers op en samen organiseren zij de eerste van een lange reeks jaarlijks, terugkerende, openlucht popfestivals in Ilpendam. Met kunst en vliegwerk is alles geregeld: geluid, licht, drank, eten, een backline en -bijna vergeten- de toestemming van de gemeente Waterland. De zon schijnt, acht bands vullen zeven uur met live muziek en 1250 mensen bezoeken het Burgemeester van Oorschotplantsoen. Iedereen vindt het een succes en er wordt een comité opgericht om dit evenement jaarlijks mogelijk te maken.
Zomer 2006.
Inmiddels is Parckpop uitgegroeid tot één van de grootste popfestivals in de regio. Het aantal bezoekers en het aantal bands dat zich aanmeldt groeit nog elk jaar. Er zijn twee podia voor in totaal twintig bands: tien uur lang brengen zij ons non-stop live muziek. De organisatie draait als een geoliede machine; het wordt steeds professioneler. Elk jaar een ander logo, t-shirts, een eigen website, de hele dag live te luisteren op de radio etc. etc., maar één ding blijft hetzelfde: de sfeer. Het publiek geniet. De bands genieten. Hans geniet. Iedereen geniet.

Links naar voorgaande edities van de Parckpop website;