Kalimungus

Dineke Tuinhof  (zang)
Jarno Hol  (bas)
Jurjen Hickmann  (drums)
Joram Bronwasser   (bas)

Het concept van Kalimungus, twee bassen en geen gitaar, is geboren uit onvrede met de ‘dictatuur’ van de zes snaren in de moderne rockmuziek. Gierend en jankend eist de gitarist al decennia lang de aandacht voor zijn uitgesponnen egotrips op. Voor de bas rest een marginale rol: het onhoorbaar volgen van drums en slaggitaar. Bijna vier jaar timmert Kalimungus al aan de weg. Dit heeft geresulteerd in een omvangrijk repertoire en een schat aan ervaring. De eerste jaren stonden muzikaal in het teken van de zogenaamde stonerrock. Inspiratie kwam onder meer van stamvaders Black Sabbath en Kyuss.
Na een ambitieuze demo verving de groep haar zanger en effende hiermee het pad naar een nieuw gezicht. Met een zangeres in de gelederen verkende Kalimungus de kronkelige wegen van het experiment. Zowel oude als nieuwe muziekstijlen kregen meer en meer invloed op de composities.
Na een moeilijk jaar als trio op zoek naar een nieuwe richting, staat Kalimungus met zangeres Dineke Tuinhof weer stevig op de rails. Op het verlanglijstje staan een nieuwe cd en nog veel meer optredens, om uiteindelijk nog verder te kunnen groeien.