Historie

2013Zomer 1989. De Ilpendamse kroegbaas Hans Dekker speelt met zijn band 'Hansie & the Young Ones' op het Dorpsplein in Ilpendam. Het publiek geniet. De band geniet. Hans geniet.
Dit moet groter! Meer bands, meer publiek, een mooiere locatie: en zo ontstaat Parckpop. Hans trommelt een aantal muzikanten en vrijwilligers op en samen organiseren zij de eerste van een lange reeks terugkerende, openlucht popfestivals in Ilpendam. Met kunst- en vliegwerk is alles geregeld: geluid, licht, drank, eten, een backline en – bijna vergeten - de toestemming van de gemeente Waterland. De zon schijnt, acht bands vullen zeven uur met live muziek en 1250 (!) mensen bezoeken het allereerste levensjaar van Parckpop in het Burgemeester van Oorschotplantsoen.
Het is een groot succes en er wordt een comité opgericht om dit evenement jaarlijks te organiseren. In de jaren erna groeit Parckpop uit tot één van de grootste popfestivals in de regio. Er zijn twee podia met non-stop live muziek. De organisatie draait als een geoliede machine en het wordt steeds professioneler. Elk jaar een andere poster, T-shirts, een eigen website, de hele dag live te luisteren op de radio en televisie etc. etc. Echter, er blijft één ding hetzelfde: de sfeer. Het publiek geniet. De bands genieten. Hans geniet. Iedereen geniet.

Links naar voorgaande edities van de Parckpop website;