PARCKPOP ILPENDAM (KLIK HIER VOOR HET LAATSTE NIEUWS)

Welkom op de website van Parckpop Ilpendam, editie 2008. Dit jaar vindt Parckpop Ilpendam plaats op 3 augustus 2008. De achtiende editie! Twintig bands op twee podia treden in het voetlicht. De bands zijn te zien tussen 14.00 en 24.00 uur. Tien uur kijken, luisteren, dansen, eten en drinken, kortom feesten dus in het Ilpendamse Van Oorschot Plantsoen.

Op deze website vindt u alle informatie over het festival en voorgaande edities. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.


Parckpop Ilpendam 2008 wordt live uitgezonden via internet in samenwerking met RTVPurmerend. Je Kunt kijken en luisteren via onze website. Klik op een van de bovenstaande buttons.


ACHTTIENDE EDITIE VAN PARCKPOP OP ZONDAG 3 AUGUSTUS

Op zondag 3 augustus is het zover: de achttiende editie van Parckpop Ilpendam. Het grootste en sfeervolste muziekfestival van Waterland is zoals elk jaar gratis toegankelijk en duurt van 14 tot 24 uur.

Ook de doelstelling blijft onveranderd: plaatselijke en regionale bands een kans geven om voor duizenden mensen hun muzikale kunsten te vertonen. Ook dit keer heeft het organisatiecomité weer een gevarieerd en hoogstaand programma samengesteld. Liefst twintig bands zullen in actie komen: van hardrock tot reggae, van hiphop tot funk. Het belooft dus weer een prachtige en sfeervolle dag te worden, helemaal als de weergoden een beetje meewerken! Parckpop wordt gehouden in het Van Oorschot Plantsoen.

Het festival wordt om 14.00 uur op het B-podium afgetrapt door Oh.., een bandje uit Oosthuizen dat prettig dwarrelende en melodieuze liedjes maakt. Impulse 29 (14.30 uur) is de eerste formatie die het A-podium betreedt. De Monnickendamse formatie speelt aanstekelijke powerpop. Dan is het de beurt aan twee Purmerendse bands: Offwhite (15.00 uur) fabriceert 'eerlijke akoestische muziek' en LOVE OD (15.30 uur) laten het publiek genieten van een 'dansbaar spectrum van geluid'. De tweemansformatie KUL (16.00 uur) uit Oostgraftdijk was met zijn mix van ragtime, bluess, jazz en boogie woogie al eens te bewonderen in de Engelenbak en op AT5, terwijl Dirk Zijn & Speciale Saus (16.30) het swingende geesteskindje is van oud-Ilpendammer Dirk Olsthoorn. Ook Orsaya (17.00 uur) uit Purmerend maakt dansbare muziek: lichte house/dance, terwijl het Amsterdamse Giant Steps (17.30 uur) covers van de wereldberoemde ska- en reggaeformatie The Police speelt.

Het avondprogramma begint met Tijd is Geld (18.00 uur), een Purmerendse rockformatie die ook vorig jaar op Parckpop te bewonderen was. Fuzzy Peach (18.30 uur) is de eerste Ilpendamse groep die het podium betreedt. De vijfmansformatie bestaat nog maar net en speelt covers van onder andere The Doors. Mellow Jo & The Hi-Tones (19.00 uur) is de jazzy & rockabillyband van de Ilpendamse zangeres Marjos Rinders. Het Volendamse Vast Countenance (19.30 uur) maakt veelgeprezen melodieuze pop, terwijl de Ilpendamse coverformatie Fade Out (20.00 uur) inmiddels een zekerheidje is op het Parckpop-podium.

Stikkend Lampie (20.30 uur) is een pop/rock/ska-coverband uit Volendam en hun plaatsgenoten van Elementric (21.00 uur) maken een aanstekelijke mix van reggae/dub/ambient en pop. Ook Funk in yo Face! (21.30 uur) uit Beets was met zijn swingende funk al vaker in Ilpendam te bewonderen. Sugar Spun Sister (22.00 uur) is de coverband van de getalenteerde zangeres Stephanie Dekker, dochter van Parckpop-goeroe Hans Dekker. Paroxis (22.30 uur) uit Zuidoostbeemster vertolkt zowel hardrock als luisterliedjes, en The Bee-Side (23.00 uur) uit Purmerend speelt melodieuze poprock uit de jaren zestig. Het festival wordt - haast traditiegetrouw - afgesloten door de Ilpendamse coverband Hansie & The Young Ones (23.30 uur).

.naar boven