PARCKPOP ILPENDAM (KLIK HIER VOOR HET LAATSTE NIEUWS)

> > > KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA VAN PARCKPOP 2010 < < <Volg ons ook op !!!

+ + + + +

ILPENDAM – Al meer dan twintig jaar een begrip in de regio Waterland en omstreken: Parckpop in Ilpendam. Op zondag 15 augustus wordt alweer de 21e editie van het jaarlijkse muziekfestival gehouden. Dat wordt weer tien uur lang kijken, luisteren, dansen, eten en drinken.

Het verhaal van Parckpop is bekend. Ooit begonnen als kleinschalig festival op het Dorpsplein in Ilpendam, is Parckpop inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste, leukste en gezelligste muziekfestijnen in de provincie Noord-Holland. Jaarlijks komen vele duizenden muziekliefhebbers naar het Ilpendamse Van Oorschot Plantsoen, om te genieten van de twintig optredende amateurbands – verdeeld over twee podia - en de unieke festivalsfeer. Zoals elk jaar is de toegang gratis. Mede dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers belooft het ook opnieuw een onvergetelijke dag te worden.

Ook de thuisblijvers hoeven niets van het Parckpop-festival te missen. Radio Purmerend is de hele dag in het park aanwezig om een live-uitzending te verzorgen, te beluisteren via 103.3 FM (kabel) en 104.9 FM (ether). De regionale televisiezender Omroep Waterland verzorgt de hele dag live-beelden. Ook via de website www.parckpop.nl is het festival via een livestream te volgen.

Parckpop 2010 kent een recordaantal Ilpendamse bands. Het festival wordt op zondag 15 augustus om 13.45 kort maar krachtig afgetrapt door Davood Dance Ilpendam, waarna om 14 uur de Zaanse coverband Wasted Generation zich van zijn beste kant laat zien. Kick (rock), Kannibal Records (hiphop) en Deathcore (metal) en Bon Bon (covers) tussen 14.30 en 16.30 uur voor twee veelzijdige uurtjes gaan zorgen. Gelegenheidsband TerreMoto speelt rockcovers van Pearl Jam en Alice in Chains, het Ilpendamse Shameless 5 debuteert op Parckpop en Broke zorgt voor een unieke reggaesfeer.

Het avondprogramma begint met 80 Procent, rockcoverband uit Den Ilp, en daarna is het de beurt aan Sugar Spun Sister met de veelzijdige Ilpendamse Stephanie Dekker. Dumbstruck uit Volendam en Fuzzy Peach uit Ilpendam spelen stevige rock, terwijl Root Emperors en Ska 3 voor heel andere sferen zullen zorgen. Om 21 uur wordt er stevig gehiphopt met The GMC en ERC, gevolgd door de Ilpendamse rockbands Love OD en Fade Out. Het Edamse Jerigo laat het park vanaf 22.30 uur op zijn grondvesten schudden met hun snoeiharde rock, waarna de Purmerendse rockcoverband The Next de sfeer erin houdt. De ‘Parckpopveteranen’ van Hansie & The Young Ones sluiten het festival vanaf 23.30 uur af met hun welbekende soul, funk en rockcovers.


+++


Welkom op de website van Parckpop Ilpendam, editie 2010. Dit jaar vindt Parckpop Ilpendam plaats op 15 augustus 2010. De 21ste editie! Twintig bands op twee podia treden in het voetlicht. De bands zijn te zien tussen 14.00 en 24.00 uur. Tien uur kijken, luisteren, dansen, eten en drinken, kortom feesten dus in het Ilpendamse Van Oorschot Plantsoen.

Op deze website vindt u alle informatie over het festival en voorgaande edities. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.


.naar boven